Rendezvények

Az ErőNYerő rendezvények célja, hogy Nyíregyháza város lakossága ráébredjen: egy valódi közösségben az élet boldogabb!

 

Grand Parti

Nőszövetséggel, Nyugdíjas Klubokkal ás más együttműködő partnerekkel szervezzük a „Nagymama kerestetik!” programot. A nagyszülők hiányát élő családok és a család hiányát szenvedő aktív idősek egymásra találását segítő rendezvényeken együttműködő partnereink műsorait tekintjük meg, bemutatkoznak a családok, szakértői előadásokat hallgathatunk a témában. Nem hiányozhatnak az ismerkedésre kiválóan alkalmas vetélkedő típusú feladatok sem, például gyermekrajz-verseny, eamelynek témája az ideális nagynagyszülő, vagy „Nagymama főztje”- a legfinomabb ízek versenye.

 

Tanácsadói börze

Nyíregyháza városban igénybe vehető szolgáltatások, tanácsadások ismerhetőek meg a börzén. Lehetőség lesz a személyes problémákhoz az ideális segítő megoldás megtalálására, személyes kapcsolatok kialakítására. A tanácsadók, szolgáltatást nyújtók stadjukon mutatkoznak be a nyagérdeműnek, promóciós anyagokat helyeznek el, tevékenységeket végezhetnek, kérdéseinkre közvetlenül válaszolnak. Emellett folyamatos előadásokat hallgathatnak a résztvevők.

 

Munkáltatói fórum

Nyíregyházi Munkáltatói Fórumunk célja, hogy a munkáltató a kisgyermekes szülők helyzetét jobban megismerje, igényeiket össze tudja egyeztetni a saját munkahelyi-kultúrájával, és ehhez költségkímélő megoldásokat találjon.

Támogatói partnereink  – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Primom Vállalkozói Inkubátorház és Innovációs Központ -  segítségével munkáltatók mutatkoznak be, illetve az előadókkal interaktív beszélgetés, jó gyakorlatok cseréje zajlik. Témák: munkahelyi esélyegyenlőség, foglalkoztatásokhoz kapcsolódó támogatások, stb.

 

Intézménybemutatkozó

Az intézménybemutatkozó célja, hogy a nyíregyházi családok legyenek tisztában családpolitikai ellátásokkal, kedvezményekkel, támogatásokkal, ügyintézési folyamatokkal, ismerjék meg a helyi ellátórendszereket, szolgáltatásokat.
Intézményismertető előadást tartanak a meghívott intézmények, szervezetek képviselői: Nemzeti Adó és Vámhivatal, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Szociális Irodája és Oktatási Irodája, Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság, Gyermekjóléti Szolgálat, Családsegítő Szolgálat.

 

Megyebeli kirándulás

A közös élmények megélése, a kötetlen együttlét adta egymásra találások növelhetik az azonos helyzetű, sorsú családok közösségbe tartozásának élményét, személyes kapcsolatok erősödését. Szabolcs–Szatmár-Bereg Megye földrajzi, kulturális értékeinek megismerése buszos kirándulások alkalmával, melyben a résztvevő családok ismerkedése, baráti, közösségi viszonyok kialakulása erősödhet.

 

Közösségi kerékpározás

Buzdítva az egészséges élet, szabadidős tevékenységek gyakorlati megélésére, az aktív családoknak segítünk társakat találni e tevékenységük további gyakorlására. A város és környékén való kerékpározás, az itteni értékek megismerése a biztonságos kerékpározás szabályainak betartásával.

 

Családi napok

Családi napjainkon olyan interaktív programokat szervezünk Nyíregyháza város lakosságának,  mely a kötetlen beszélgetésnek, ismerkedésnek teret ad és ezáltal kiváló kapcsolatépítési alkalommá válik. A város forgalmas helyszínén jó hangulatú kézműves-foglalkozások, előadások, műsorok az ismerkedés jegyében!